“Anno 1975…”

IMG_27511.jpg

Anno 1975, in het Kastels gezin Van Eyck-De Ceuster rijpt het fabuleuze idee om een camping op te richten in thuisbasis Kasterlee, waar natuur, landbouw en toerisme in harmonie leven. Al snel ontpopt Kasterlee zich als toeristische trekpleister in de Kempen. Onze camping kreeg de naam “Houtum” en telde, in 1975, 76 percelen voor residentiële verblijvers. De dankbare groene ligging midden tussen de rustgevende Kleine Nete en de uitdagende bossen was een echte voltreffer en al snel kon de camping uitbreiden.

1-IMG_12671.jpg

80's

De kantine van de camping was een gegeerde locatie voor allerhande verenigings- en familiebijeenkomsten. De groeiende vraag naar het organiseren en verzorgen van feesten liet niet op zich wachten. De kantine kreeg een nieuwe identiteit en werd omgedoopt tot den Eyck. Doorheen de jaren '80 werd den Eyck een begrip in Kasterlee en omstreken en startten ze naast de feesten ook met het Zondagrestaurant.

.

.

.

 
restaurant-e10-hoeve-8.jpg

90's

De verschillen in behoefte voor de recreatie en feestelijke aangelegenheden doen het idee rijpen om voor de groeiende recreatie een nieuwe locatie in te richten. De officiële opening van Domein De Putten wordt in dit jaar gevierd. Domein de Putten herbergt een buitenspeeltuin, een beperkte boerderij en een knusse taverne in een houten chalet, alle troeven voor de Kastelse toerist, als dagjesbezoeker of resident op het terrein Houtum.

Op de vooravond van Valentijn wordt in 1999 de overname van de E10 Hoeve te Brecht bezegeld. Een gevestigde waarde met naam en faam, tot ver gekend bij onze Noorderburen. Het delen van kennis en ervaring tussen de verschillende uitbatingen vermenigvuldigen de troeven van het groepsgevoel.

 
gebouw1.jpg

00's

De keuken in Kasterlee barst uit zijn voegen, feestzaal den Eyck en de cateringafdeling gaat gebukt onder eigen succes. De catering verhuist naar campus Blairon te Turnhout en kreeg vanaf dat moment de naam Dinner Events.

In een samenwerkingsverband met groep Heylen ontstaat Link 21 te Herentals. Link 21 is een antwoord op de groeiende vraag van seminarie en ontmoetingsmogelijkheden langs de drukke autosnelweg E313 tussen Antwerpen en Hasselt. De ligging en het industriële karakter van het gebouw verraadt de gedurfde evenwichtige en eigentijdse aanpak, jong en trendy doorspekt met ervaring en wijsheid.

De snelle vergrijzing van onze maatschappij gaat niet onopgemerkt voorbij. Al snel groeit de behoefte voor productie van kant en klare maaltijden voor de sociale sector. Groep Van Eyck ontfermt zich over de teloorgang van het toenmalige Meresto en zorgt voor de continuïteit van de levering van huis- aan huismaaltijden in de Kempen. Later zal Veresto zich toeleggen op de hedendaagse behoefte van de snel groeiende seniorenmarkt en ontwikkelt ze nieuwe maaltijdconcepten voor rust- en verzorgingstehuizen met aandacht voor betrokkenheid en beleving.

 
foto 2.jpg
IMG_0256 (1).jpg

10's

Vers , gezond, snel, een rijkelijk assortiment aan broodjes, salades, soepen en dagverse maaltijden geven een gevoel van thuiskomen in een nieuwe uitdaging voor de uitbating van bedrijfskantines en kreeg in een spin-off bedrijfje van Veresto de naam Meeza.

Camping Houtum maakt zich los van domein de Putten en richt alle pijlen op het verblijfstoerisme. Het terrein voor kortverblijvers wordt geheroriënteerd.

Met Dinner Events, die intussen in Malle gehuisvest zijn, bestrijkt Groep van Eyck de ganse provincie Antwerpen en dankzij de overname van VR Catering te Lint is de ganse regio Brussel, Gent en Leuven vlakbij.

Groep van Eyck bundelt de krachten en organiseert als pionier voor de sector een gezamenlijk rekrutering, opleiding en personeelsadministratie. HR krijgt hiermee een eigen gezicht binnen de groep. De focus is een aangename werkplek met een evenwicht tussen een sociaal en professioneel verantwoord evenwicht. In maart 2013 word Pro Service opgericht om naast Hope NV de tweede maar niet minder belangrijke servicedienst voor alle leden van Groep van Eyck.

Groep van Eyck neemt een participatie in Topovino bvba, die zich vestigen in de kelders van den Eyck te Kasterlee, deze samenwerking ontplooit een dynamisch en meer eigentijds wijnbeleid voor zowel de restaurants als de cateringactiviteiten.

Op 1 januari 2014 bezegelen Groep Van Eyck en Artexis F&B de samenwerking met een gezamelijke uitdaging: de kwaliteit en de belevingswaarde van de catering tijdens beurzen en congressen om ieders verwachting te overstijgen.

Catering van Eyck is de nieuwe naam waaronder het voormalige Dinner Events, VR-catering en een deel van Meeza - allemaal leden van Groep van Eyck- hun krachten hebben gebundeld. Een familie vol passie, ervaring en dynamisch talent die streeft naar kwaliteit om van uw feest of evenement een onvergetelijke belevenis te maken.

Er wordt hard gewerkt aan een rooftop terras bij Link 21. De ideale plek voor enkele trendy pop-ups: LA21 in de zomer & Chalet21 verwarmt je winter.

 
AdobeStock_157443463.jpeg

20's

De corona crisis is het extra duwtje in de rug voor enkele culinaire veranderingen:

E10 Hoeve krijgt een nieuw concept met de focus op groepen zowel in het restaurant als in de feestzaal. Dit gaat gepaard met een modernere look en naam “e Tien”.

Bij Domein de Putten nemen ze de tijd voor een make-over van de terrassen, speeltuinen en interieur. Met een nieuwe chef in het familierestaurant en een kidsfestival ter opening kan het speelplezier niet op.

.

AL VAN IN HET BEGIN:

klasse en Kempense gezelligheid,

culinair feesten en genieten,

van de Kempen tot gans Vlaanderen.