banner GVE 972 x 275 V2 Variatie in verwennen...

De geschiedenis waar we trots op zijn

1975

Anno 1975, in het Kastels gezin Van Eyck – De Ceuster rijpte het fabuleuze idee om een camping op te richten in Kasterlee, waar natuur, landbouw en toerisme in harmonie leven. Al snel herontdekt Kasterlee zich als toeristische trekpleister in de Kempen. Onze camping kreeg de naam “Houtum” en telde, in 1975, 76 percelen voor residentiële verblijvers. De dankbare ligging temidden van de Kastelse natuur draagde bij tot een toenemend succes en al vlug breidde de camping uit.

1980

De kantine van weleer was een gegeerde locatie voor allerhande vereniging- en familiebijeenkomsten waardoor de vraag naar organisatie en verzorging van feesten steeds groter werd, de voormalige kantine werd omgedoopt tot  Den Eyck.

1983

Gedreven door passie en overtuiging en als aanvulling op de talrijke feesten wordt een nieuw concept, voor heer en boer, boven de doopvont gehouden: het "Zondagrestaurant” den Eyck. Een eerlijke prijs voor een vers aanbod naar de behoefte van de tijd.

Klasse en Kempense gezelligheid zouden de toon zetten in het verder bestaan van den Eyck.

Vandaag is Den Eyck een gevestigde waarde in de Kempen, niet enkel voor het zondagrestaurant maar ook voor de vele feesten en seminaries die er talrijk plaatsvinden.

1985

Een nieuw saturatiepunt, zowel voor de camping als de feestzaal. De gebouwen worden uitgebreid zodat recreatie en feesten verder in harmonie naast elkaar kunnen bestaan.

1990

De verschillen in behoefte voor de recreatie en feestelijke aangelegenheden doen het idee rijpen om voor de groeiende recreatie een nieuwe locatie in te richten. De officiële opening van Domein De Putten wordt in dit jaar gevierd. Domein de Putten herbergt een buitenspeeltuin, een beperkte boerderij en een knusse taverne in een houten chalet, alle troeven voor de Kastelse toerist, als dagjesbezoeker of resident op het terrein Houtum.

1990

Den Eyck waagt zich als feestorganisator en traiteur op de markt van de buitenhuisfeesten.

1991

Om een goede organisatie van events te waarborgen is er een grote behoefte aan logistieke mogelijkheden. ATB verhuur dankt aan deze beslissing het bestaan. Later zal dit bedrijf hoofdzakelijk logistieke ondersteuning bieden aan de andere vestigingen binnen de Groep Van Eyck en biedt het particulieren de mogelijkheid om horecamaterialen te huren.

1995

De concessie van de Zilvermeeuw te Mol wordt toevertrouwd aan Groep Van Eyck die er een taverne met feestzaal zal uitbaten. In 2013 eindigt de concessie. 

Om het hoofd te bieden aan de complexe administratie van de tewerkstelling wordt in dit jaar ook Hope (HOreca PErsoneel) NV opgericht. Dit bedrijf zal zich later niet alleen toeleggen op het personeelsbeleid maar ook aankoop, verkoop, financieel beheer, de technische diensten, het groenonderhoud en begeleiding bij alle noodzakelijke verplichtingen.

1999

Op de vooravond van Valentijn wordt in 1999 de overname van de E10 Hoeve te Brecht bezegeld. Een gevestigde waarde met naam en faam, tot ver gekend bij onze Noorderburen. Het delen van kennis en ervaring tussen de verschillende uitbatingen vermenigvuldigen de troeven van het groepsgevoel.

2001

In de schoot van een samenwerking met de Zuiderkroon lonkt een vaste uitbating in de agglomeratie Antwerpen. Het Meestershuys biedt alle mogelijkheden voor de organisatie van events en feesten. Gedurende 10 jaar zal Groep Van Eyck actief zijn in Mortsel.

2003

De keuken in Kasterlee barst uit zijn voegen, feestzaal den Eyck en de cateringafdeling gaat gebukt onder eigen succes. De catering verhuist naar campus Blairon te Turnhout en kreeg vanaf dat moment de naam Dinner Events.

In een samenwerkingsverband met groep Heylen ontstaat Link 21 te Herentals. Link 21 is een antwoord op de groeiende vraag van seminarie en ontmoetingsmogelijkheden langs de drukke autosnelweg E313 tussen Antwerpen en Hasselt. De ligging en het industriële karakter van het gebouw verraadt de gedurfde evenwichtige en eigentijdse aanpak, jong en trendy doorspekt met ervaring en wijsheid.

2007

De snelle vergrijzing van onze maatschappij gaat niet onopgemerkt voorbij. Al snel groeit de behoefte voor productie van kant en klare maaltijden voor de sociale sector. Groep Van Eyck ontfermt zich over de teloorgang van het toenmalige Meresto en zorgt voor de continuïteit van de levering van huis- aan huismaaltijden in de Kempen. Later zal Veresto zich toeleggen op de hedendaagse behoefte van de snel groeiende seniorenmarkt en ontwikkelt ze nieuwe maaltijdconcepten voor rust- en verzorgingstehuizen met aandacht voor betrokkenheid en beleving.

2010

De mogelijkheid om te participeren in de top locatie Stuurboord, Hangar 26 te Antwerpen laat groep Van Eyck niet aan zich voorbijgaan. Stuurboord heeft een unieke ligging met zicht op de Koekestad, het Mas en de lichtjes van de Schelde Gelijktijdig verlaat groep Van Eyck het Meestershuys te Mortsel. De concessie van Stuurboord eindigt in 2015.

Vers , gezond, snel, een rijkelijk assortiment aan broodjes, salades,soepen en dagverse maaltijden geven een gevoel van thuiskomen in een nieuwe uitdaging voor de uitbating van bedrijfskantines en kreeg in een spin-off bedrijfje van Veresto de naam Meeza. 

2011

Camping Houtum maakt zich los van domein de Putten en richt alle pijlen op het verblijfstoerisme. het terrein voor kortverblijvers wordt geheroriënteerd. De uitdaging is verblijven in een openluchthotel, te midden van een oase van streekeigen groen en weelderige kleuren van bloemen in alle seizoenen.

Met Dinner Events, die intussen in Malle gehuisvest zijn, bestrijkt Groep van Eyck de ganse provincie Antwerpen en dankzij de overname van VR Catering te Lint is de ganse regio Brussel, Gent en Leuven vlakbij.

2012

Tewerkstelling in de Horeca is ‘hot’ .

Groep van Eyck bundelt de krachten en organiseert als pionier voor de sector een gezamenlijk rekrutering, opleiding en personeelsadministratie.

HR krijgt hiermee een eigen gezicht binnen de groep. De focus is een aangename werkplek met een evenwicht tussen een sociaal en professioneel verantwoord evenwicht. In maart 2013 word Pro Service  opgericht om naast Hope NV de tweede maar niet minder belangrijke servicedienst voor alle leden van Groep van Eyck.

2013

Een intense samenwerking met Artexis wordt opgestart met één centraal doel: een masterplan aan de cateringsector, kwaliteit en beleving voor beurs- en congresbezoekers staat centraal. 

Een bundeling van de troeven in het uitgebreid aanbod zoals de gezonde en eigentijdse conceptcatering van Meeza, productie van dagverse maaltijden door Veresto, verfijnde keuken voor ontvangsten, lunchen, diners en feestelijkheden door Dinner Events en VR Catering doen zich voor. Dit geheel, aangevuld met de troeven van Pro Service en de logistieke kennis en technische ondersteuning van Hope nv verlenen Groep van Eyck de kans om een totaal antwoord te bieden aan de hoge eisen van Artexis F&B.

*****

In hetzelfde jaar neemt Groep van Eyck een participatie in Topovino bvba, die zich vestigen in de kelders van den Eyck te Kasterlee, deze samenwerking ontplooit een dynamisch en meer eigentijds wijnbeleid voor zowel de restaurants als de cateringactiviteiten.

2014

Op 1 januari 2014 bezegelen Groep Van Eyck en Artexis F&B de samenwerking met een gezamelijke uitdaging: de kwaliteit en de belevingswaarde van de catering tijdens beurzen en congressen om ieders verwachting te overstijgen.  

2017

Catering van Eyck is de nieuwe naam waaronder het voormalige Dinner Events, VR-catering en een deel van Meeza - allemaal leden van Groep van Eyck- hun krachten hebben gebundeld. Een familie vol passie, ervaring en dynamisch talent die streeft naar kwaliteit om van uw feest of evenement een onvergetelijke belevenis te maken. 

 

Jan Van Eyck